Etapele constructiei unei piscine

Având o experientă de mai bine de 5 ani în domeniul construcțiilor de piscine din polipropilenă și beton armat, placate cu mozaic din sticlă, ne numărăm printre cele mai bine cotate firme din acest domeniu.

1

Stabilirea amplasamentului pe care va fi constuita piscina si cotele de nivel respectiv fundare

- este foarte importanta deoarece de aceasta depinde constructia ulterioara a piscinei
- o amplasare necorespunzatoare si o cota de fundare gresita poate duce la probleme in momentul amenajari perimetrale
- este important dupa stabilirea cotei finale a piscinei ca in momentul excavari sa fie folosita o nivela electronica pentru a nu fi diferente de nivel mari ,deoarece aceste diferente duc la costuri suplimentare iar cantitatea excavata in plus fata de cota de fundare va trebui inlocuita cu piatra concasata ,balast sau beton.

2

Verificarea stabilitati solului

- verificarea stabilitati solului pe care urmeaza a fi amplasata piscina se poate face in mai multe moduri unul dintre ele este cu placa dinamica sau incercrea proctor .
- este interzis construirea piscinei pe soluri instabile,umpluturi si soluri care nu au un grad de compactare de 98 %

3

Pregatirea solului sau stratului suport pe care urmeaza a se turna radierul

- in urma excavari daca aceasta se efectuaza cu o cupa cu dinti solul se afaneaza nemaiavand acelasi grad de compactare ca inaintea excavari ,de aceea este necesara compactarea lui cu un mai compactor sau o palca compactoare de minim 300 kg.
- compactarea cu o placa vibranta de 100 -200 kg este total gresita deoarece cu acesta tip de placa vibranta nu se poate un grad de compactare de 98%.

4

Armarea radierului

- armarea corecta a radierului este importanta deoarece de aceasta depinde stabilitatea ulterioara a piscinei .
- este foare important sa fie respectata repartitia dintre plase , respectiv 4-6 cm fata de sol 8-10 cm intre plase.
- ATENTIE este interzis amplasarea primei plase direct pe sol respectiv folie fara a avea distantieri.

5

Turnarea ,vibrarea si elicopterizarea radierului

- vibrarea betonului cu un vibrator de beton mare este esentiala in obtinerea unui radier de calitate .
- elicopterizarea radierului este extrem de importanta deoarece aceasta finiseaza betonul la suprafata ,obtinand astfel o suprafata fina fara denivelari lasate de dreptar in momentul nivelari betonului sau a agregatelor folosite la prepararea betonului ( pietricele care raman la suprafata)
ATENTIE
- o suprafata neelicopterizata cu denivelari, agregate iesite la suprafata radierului se vor resimti in liner chiar daca se foloseste o pasla cu densitate mare pe fundul piscinei
- desemenea nu se recomanda folosirea sapei autonivelante pe fundul piscinei deoarece sapa autonivelanta se va exfolia de pe radier din cauza umiditati .

6

Constructia zidurilor piscinei si armarea acestora cu otel beton

- este importanata axarea corecta a zidurilor pt a obtine unghiuri de 90 grade la constructie.
- armarea se face atat pe vertical cat si pe orizontal , pe vertical se foloseste otel beton PC 52 diametru 12 mm iar pe orizontal 8 mm.
- la armarea pe verticala daca nu sau lasat mustati din radier, trebuie pusa ancora chimica in gaurile date pentu a face armaraea verticala iar acestea trebuie suflate in prealabil cu aer pentu a fi indepartat praful din ele . Suflarea gaurilor se va face cu un compressor.
ATENTIE
- este total interzis punerea ancorei chimice in gauri care nu au fost suflate cu aer .

7

Montajul echipamentelor cu care este echipata piscina

- skimmere , piese trecere , becuri ,sifon pardoseala ,duze refulare.
- aceasta trebuie facuta corespunzator si adaptat fiecarei piscine in parte, pentru a evita ulterioare probleme cum ar fi : iluminatul neuniform ,filtarea necorespunzatoare.

8

Turnarea betonului in ziduri

- aceasta trebuie facuta cu o pompa statica iar recomandarea noastra ca marca beton este C25/30

9

Pregatirea peretilor pentru montaj liner.

- recomandarea noastra este adeziv de polistiren cu fibre armat cu plasa fibra densitate mare urmand a fi aplicat in doua straturi.

10

Sistemul de filtrare si traseul pana in camera tehnica

- de acesta depinde filtraraea apei din piscina de aceea este important sa fie dimensionat corespunzator volumului de apa din piscina atat taraseul pana la duzele de refulare cat si pompa si filtru .
- recomandrea noastara este montarea unui sistem performant filtul ar trebui sa fie laminat , injectat , bobinat iar ca material filtrant se recomanda sticla .
ATENTIE
- filfrele injectate cu aer din punctul nostru de vedere sunt de o calitate mai slaba si pot da probleme in timp.

11

Tabloul electric

- acesta trebuie echipat cu o siguranta diferentiala iar pentu fiecare aparat cate o siguranta ,transformator becuri si temorizator pompa . <>- tabloul trebuie sa aiba un IP ridicat si sa fie echipat cu presutupe pe fiecare cablu care intra in acesta.

12

Montajul de liner

- acesta trebuie facut la temperaturi de peste 18 grade Celsius
- montajul recomandat de noi este cel cu profil din aluminiu +jnur si liner lock deoarece permite demontarea ulterioara a linerului fara a fi necesara spargerea bordure perimetrale .
- aveti un filmulet video atasat pt a observa diferenta dintre un montaj profesional si unul necorespunzator spunem noi . ATENTIE
- nu recomandam montajul de liner pe profil din otel acoperit cu PVC deoarece acesta se termosudeaza pe el ,iar schimbaraea ulterioara a acestuia necesita spargerea borduri perimetrale.